понеділок, 10 квітня 2023 03:23

Українських дітей били в Росії і змушували зректися батьків

Українських дітей били в Росії і змушували зректися батьків
Російські військові з початку повномасштабної війни вивозять українських дітей до Росії. Фото: dw

Російські окупанти знущалися над українськими дітьми, яких вивезли.

Їх били за відмову виконувати російський гімн і за згадки про свою українську національність. Про це розповіла радниця-уповноважена Президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Незаконну депортацію українських дітей слід зупинити" - Ганна Гусарська

За її словами, діти, які повертаються з Росії, оповідають про страшні умови утримання, в яких їм доводиться перебувати. Вони стверджують, що були побиті і піддавалися іншим формам насильства тільки за те, що вони не хотіли співати російський гімн, відмовлялися виконувати російські традиції та ставили на перший план свою українську національність.

"Взагалі, це залежить від місць їх розташування, бо когось навіть били... за те, що вони згадували постійно, що вони українці, за те, що вони відмовлялися співати російський гімн, що вони відмовлялися вставати під час російського гімну, що вони відмовлялися співати щоранку "Росія, вперед" тощо", - сказала вона.

За словами Герасимчук, у Росії відбувається тотальна русифікація українських дітей. Вона вказала на те, що дітей налаштовують проти їхніх батьків, переконуючи їх, що їхні рідні від них відмовилися і їм не варто повертатися до України.

Російські військові з початку повномасштабної війни вивозять українських дітей до Росії та на підконтрольні ворогу території.

В Україні створили мапу таборів, де росіяни розселяють депортованих українських дітей. Всього на мапі нанесено 45 дитячих і 12 мілітарних таборів.

Іноді дітей вивозять до центрів мілітарної підготовки на так зване перевиховання. Тобто відбувається ідеологічна обробка. Наприклад, у Чечню привозили підлітків із Донецької та Луганської областей. Метою таких програм є створення особливо жорстоких й вірних режимові підлітків.

Зараз ви читаєте новину «Українських дітей били в Росії і змушували зректися батьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути