понеділок, 20 серпня 2018 15:22

Квадрокоптери ловитимуть злочинців

Квадрокоптери ловитимуть злочинців
У Нацполіції використовуватимуть дрони для оперативної роботи. Фото: zakarpattya.net.ua

ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області на майданчику Prozorro оголосило тендер на закупівлю професійного квадрокоптера за 66 тис. грн. За останні кілька місяців це здійснили інші обласні управління.

У прес-службі Івано-Франківської поліції запевнили, що ніяких зловживань у покупці дрона немає і не може бути. Більш того, завдання спущене зверху і не є ініціативою обласного начальства, пише ubr.ua.

"Техніка буде використовуватися виключно для оперативної роботи. З її допомогою будуть виявлятися поля маку і конопель, можливо, будуть розшукувати викрадені автомобілі та припиняти інші правопорушення", - розповіли в поліції.

Поліцейські вважають за краще купувати техніку бренду DJI. Найчастіше - професійну модель DJI Phantom 4 Pro +. На українських сайтах-агрегаторах такий апарат пропонують близько 40 інтернет-магазинів за ціною від 50 до 65 тис. грн.

Не всім облуправлінням вдається заощадити на закупівлі при проведенні тендеру. Житомирські поліцейські збили ціну з заявлених 136 тис. до 100 тис. грн - в торгах брали участь 4 компанії. А ось в Миколаївській області дрон вартістю близько 60 тис. грн. купили за 80 тис. - на аукціон заявилася тільки одна компанія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це краще за пса: під Києвом дрон "винюхав" наркотики

"Якщо заявлена сума торгів нижче від порогових 200 тис. грн, замовник має право провести аукціон навіть з одним претендентом. Так що тут все законно. Щоб зрозуміти, чому так вийшло, потрібно розглядати кожен випадок окремо. Можна лише припустити, що в даному випадку на ринку недостатньо розвинена конкуренція", - припустили в прес-службі Prozorro, на якій і були організовані всі торги.

Київський "Автоцентр на Кільцевій" поставить поліції 52 автівки спецпризначення. Авто будуть на базі ЗАЗ Sens TF 698K 2017 року випуску по 199 тис грн. на загальну суму 10,34 млн грн. Кожен автомобіль матиме систему кондиціонування, а із спеціального обладнання – кольорографічні схеми та написи на кузові авто.

Зараз ви читаєте новину «Квадрокоптери ловитимуть злочинців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути