понеділок, 17 березня 2008 20:27

Українські моряки отруїлися фосфіном: одна людина загинула

Один чоловік помер, 7 членів команди доправили в Лівадійську лікарню внаслідок отруєння фосфіном. Це речовина, якою обробляють висівки пшениці від шкідників.

Другу добу в реанімаційній палаті Лівадійської лікарні медики рятують 4 членів екіпажу судна "Роксолана-1". Разом у клініку доправили 7 постраждалих.

Судно транспортувало з Маріуполя до Туреччини півтори тисячі тонн висівки пшениці. Та біля берегів Ялти потрапило у шторм. Тому перші симптоми отруєння моряки сприйняли за морську хворобу.

27-річний електромеханік на палубу так і не вийшов. Він загинув у себе в каюті, де концентрація небезпечних парів була найбільшою. За попередніми висновками комісії, моряки отруїлися парами фосфіну, яким обробляють збіжжя від шкідників.

Фахівці МНС стверджують: такий газ повинен накопичуватися у трюмі. У цьому й полягає функція хімічної обробки злаків. За версією моряків, на судні вимкнулася вентиляція, і пари просочилися до кают. Існує ще одне припущення. Трагедію могла спричинити волога, що потрапила на речовину.

За останній рік це третій випадок отруєння моряків фосфіном. Торік на судні "Одиск" від парів цієї речовини двоє моряків загинуло, 8 - доправили до лікарні.

Нині "Роксолану-1" відбуксовано на безпечну відстань від Ялти - на 3 кілометри від берегової лінії. Створено спеціальну комісію, яка має оприлюднити остаточні висновки, повідомляє НТН.

Зараз ви читаєте новину «Українські моряки отруїлися фосфіном: одна людина загинула». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути