Ексклюзиви
четвер, 15 квітня 2010 19:52

Українські міліціонери стежать за користувачами "Вконтакте"

Українські міліціонери стежать за користувачами "Вконтакте"

Українські правоохоронні органи співпрацюють з російськими органами правопорядку в боротьбі з розповсюдженням нелегальних матеріалів в соціальній мережі "Вконтакте". Про це повідомив начальник відділу з боротьби з кібер-злочинністю МВС України Руслан Пахомов.

За словами Пахомова, "якщо брати історію "Вконтакте", то цей сайт з нешкідливої мережі поступово перетворюється "на той самий Infostore".

При цьому, він відзначив, що нелегальні відео- і фотоматеріали, які викладають деякі користувачі "Вконтакте", стають все більш жорсткими.

"Якщо користувач, що завантажив нелегальні матеріали, знаходиться в Україні, то ми його своїми силами відстежуємо і ці речі припиняємо", - відзначив Пахомов.

Але займатися конкретніше соціальною мережею, за його словами, українські правоохоронні органи не в змозі, адже їх юрисдикція не поширюється на Російську Федерацію.

При цьому Пахомов наголосив, що МВС України та Росії співпрацюють.

"Всі матеріали наш відділ передає безпосередньо у відділ "К" Російської Федерації (аналог українського відділу з боротьби з кібер-злочинністю, - ред.). Сторіночки закривають, користувачів - карають", - повідомив Пахомов.

Разом з тим, закрити соціальну мережу "Вконтакте", за його словами, практично неможливо, тому що такі дії утискатимуть права користувачів. Але у відділі з боротьби з кібер-злочинністю вірять: допомогти в боротьбі з розповсюдженням нелегальних матеріалів в мережі можна, врегулювавши це питання на законодавчому рівні.

"Ми зараз працюємо над тим, щоб прийняти закон про Інтернет. У ньому буде описана правова структура мережі: хто є учасниками ринку надання Інтернет-послуг, які їх права і обов"язки. Це стосується і користувачів", - розповів Пахомов.По його словам, в цьому законі також буде врахована і відповідальність за порушення правив, аж до тюремного ув"язнення.

Нагадаємо, в грудні 2008 Працівники Міністерства Внутрішніх Справ України вилучили сервери файлообмінної мережі Infostore.org. Порушено кримінальну справу за фактом за ч.2 ст.301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) КК України, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Українські міліціонери стежать за користувачами "Вконтакте"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути