понеділок, 07 вересня 2009 14:22

"Вконтакте" намагається переплюнути "Одноклассники"

"Вконтакте" намагається переплюнути "Одноклассники"

Соціальна мережа "Вконтакте" (vkontakte.ru) придбала доменне ім"я vk.com. Виконавчий директор "Вконтакте" Лев Левієв повідомив, що компанія збирається розвиватися за кордоном і до жовтня запустить версії сайту vk.com на 12 мовах. Поєднання VK стане міжнародним брендом "Вконтакте", пояснює Левієв. Суму операції він не називає, проте, за підрахунками експертів, мережа могла витратити на покупку домену приблизно $100 000.

За даними агентства TNS, "Вконтакте" - найбільша соціальна мережа рунету, місячна аудиторія в червні склала 13,9 млн унікальних користувачів. Зараз сайт vkontakte.ru, окрім російської, доступний ще на трьох мовах: це англійська, українська і білоруська мови. Найближчий конкурент мережі - "Одноклассники" - має всього дві мовні версії: російську і українську.

Що стосується зарубіжних соціальних мереж, то у найбільшої - Facebook (225 млн користувачів) є версії на 63 мовах, а у MySpace (130 млн) - 33 локальних сайту. Проте в серпні MySpace закрила представництва в 10 країнах, включаючи Росію.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «"Вконтакте" намагається переплюнути "Одноклассники"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути