понеділок, 25 травня 2009 13:04

"Одноклассников" і "Вконтакте" хочуть об"єднати з Facebook

"Одноклассников" і "Вконтакте" хочуть об"єднати з Facebook
Російська компанія Digital Sky Technologies (DST), підконтрольна Алішеру Усманову і Юрієві Мільнеру, готова віддати $300-350 млн за міноритарний пакет найбільшої в світі соціальної мережі Facebook. Акціонери соціальної мережі вже отримали пропозицію від DST купити пакет привілейованих акцій на $200 млн (всі привілейовані акції оцінюють в $10 млрд), повідомила The Wall Street Journal.

Як стверджує джерело газети, на наступному етапі DST готова заплатити ще $100-150 млн за звичайні акції Facebook (100% акцій оцінюються в $6,5 млрд). Таким чином, DST готова придбати 2% привілейованих і 1,5-2,3% звичайних акцій Facebook.

DST володіє долями в соціальних мережах "Одноклассники" і "Вконтакте" і може консолідувати їх з Facebook, - припускає гендиректор MySpace Russia Олександр Туркот. Але, за його словами, $16,5 млрд за Facebook - дуже оптимістична оцінка; реальна ціна соціальної мережі - $7-8 млрд.

Довідка:

Facebook - створена в США соціальна інтернет-мережа. Має більше 200 млн активних користувачів по всьому світу. Контрольний пакет належить співробітникам компанії.

Digital Sky Technologies (DST). Акціонери: контрольний пакет у Юрія Мільнера і Григорія Фінгера, близько 30% - у Алішера Усманова. DST володіє долями в двох найбільших російських соціальних мережах - "Одноклассники" і "Вконтакте", а також контролює Mail.ru та низку інших інтернет-активів.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «"Одноклассников" і "Вконтакте" хочуть об"єднати з Facebook». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути