вівторок, 05 жовтня 2010 13:34

Українські хакери вкрали в закордонних банках понад $40 млн

 
Служба безпеки України припинила незаконну діяльність українського осередку міжнародного злочинного угруповання, яке викрадало через комп'ютерні мережі грошові кошти із закордонних банківських установ з наступною їх легалізацією.

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Від 29 вересня до 2 жовтня Служба безпеки України завершила свій етап міжнародної спецоперації, яка проводилась у взаємодії з правоохоронними органами США, Великої Британії і Королівства Нідерланди. У результаті злагодженої взаємодії припинено незаконну діяльність українського осередку міжнародного злочинного угруповання, яке здійснювало масштабні комп'ютерні злочини, спрямовані на викрадення із закордонних банківських установ грошових коштів у особливо великих розмірах з наступною їх легалізацією, повідомляє прес-служба.

До діяльності зазначеного угруповання причетні близько 20 осіб - " мешканців різних регіонів України, п'ятеро з яких було затримано співробітниками СБ України.

Злочинна схема виглядала таким чином: злочинці здійснювали ураження шкідливим програмним забезпеченням комп'ютерів жертв, з яких здійснюється управління розрахунковими рахунками, і викрадали персональні коди доступу. Використовуючи отриману інформацію, злочинці незаконно перераховували викрадені гроші на рахунки українських банківських установ або переводили у готівку на території України з використанням міжнародних електронних платіжних систем.

За попередніми оцінками, завдані у такий спосіб збитки сягають понад $40 млн.

Отримані кошти спрямовувались на розвиток протиправної діяльності ОЗГ, а також на придбання рухомого та нерухомого майна, автотранспорту, коштовних товарів повсякденного попиту тощо.

Під час проведення спецоперації у фігурантів вилучено потужне комп'ютерне обладнання, яке слугувало знаряддям злочину, загальною вартістю близько 100 тис. доларів США, грошові кошти, коштовні речі та дорогоцінності.

Вилучене обладнання скеровано на експертизу, після завершення якої буде порушено кримінальну справу.

Раніше працівники управління "К" Міністерства внутрішніх справ Росії затримали громадянина України за підозрою в організації злочинного угруповання, яке з допомогою підроблених пластикових карт викрала з банківських рахунків понад 20 млн російських рублів (близько 5 млн гривень).

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Українські хакери вкрали в закордонних банках понад $40 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути