пʼятниця, 04 липня 2008 13:37

Українські дайвери показали військові таємниці Керченської протоки (ФОТО)

Недавно група українських ентузіастів-дайверів закінчила чергове обстеження узбережжя Керченської протоки і виявила на її дні немало цікавих знахідок.

Водолази знайшли німецький винищувач "Мессершмітт", що досить добре зберігся і був майже не замулений. У кабіні нікого не було: пілотові вдалося врятуватися. Проте дайверам вдалося знайти фашистський значок "гітлерюгенда" і декілька патронів від великокаліберного авіаційного кулемета.

Пізніше вже інша група водолазів знайшла катер, швидше за все, радянський бронекатер, що перевозив десантників або підтримував їх вогнем своїх гармат і кулеметів. На борту бронекатера було декілька ящиків, що майже прогнили під впливом часу і морської води. У них знаходилися снаряди, міни і гранати. Напевно, цей "арсенал" катер віз солдатам, що билися на Керченському півострові. Але так і не довіз. Цікавою знахідкою був морський бінокль, що добре зберігся, належав капітанові катера або іншому офіцерові.

Серед знахідок ентузіастів-дайверів також було невелике судно, що сильно зарилося в ґрунт. Тип корабля визначити було не можливо. На поверхню вдалося підняти лише пару касок.

Бої на території Керченського півострову велися не тільки на суші, але і на воді. Азовське і Чорне моря в 1941-1945 роках стали справжнім театром військових дій. Великі і малі кораблі, підводні човни, цілі флоти і ескадри билися один з одним.

Свідоцтвами тих подій усіяно дно обох морів. Це сотні кораблів, катерів, літаків: радянських, німецьких, румунських, італійських, повідомляє Цензор.нет

Зараз ви читаєте новину «Українські дайвери показали військові таємниці Керченської протоки (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути