вівторок, 04 березня 2008 10:37

Українська мова стає модною у Дніпропетровську

У Дніпропетровську зростає популярність української мови. За викладання українською в освітніх закладах Дніпропетровщини нині висловлюється вже понад половину мешканців міст. Це результати соціологічного дослідження, проведеного Інститутом проблем управління імені Горшеніна.

Соціологи пояснюють: лише кілька відсотків дніпропетровців віддають перевагу українській мові в школах з міркувань національної свідомості. Решта – з практичної доцільності. 70% респондентів вважають, що з добрим знанням української їхнім дітям буде легше у майбутньому отримати вищу освіту та знайти кращу роботу.

Водночас якістю освітніх послуг мешканці міста не задоволені. Рівень шкільної освіти дніпропетровці оцінюють на "трійку" за п"ятибальною шкалою. Вищі навчальні заклади отримали "четвірку". За результатами дослідження, найбільше у сфері освіти дніпропетровців непокоїть корупція. Половина респондентів вірить, що запровадження зовнішнього тестування частково вирішить цю проблему. Учителі опинилися на п"ятому місці в рейтингу впливу на процес виховання молоді. Більше за педагогів, на думку опитаних, на їхніх дітей впливає телебачення та Інтернет. 87% респондентів відзначають, що у сучасної молоді знизилася мотивація в отриманні освіти, повідомляє dw-world.de.

Зараз ви читаєте новину «Українська мова стає модною у Дніпропетровську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути