Ексклюзиви
пʼятниця, 09 листопада 2007 14:34

Українська бібліотека у Москві попросила захисту у Путіна

Більше трьохсот читачів і співробітників Бібліотеки української літератури в Москві просять Президента Росії Володимира Путіна звернути увагу на складну ситуацію, що склалася навколо установи і в ній безпосередньо.

Про це говориться в їхньому зверненні.

Підписанти документа нагадують, що минулого року бібліотека одержала нове приміщення на вул.Трифонівській, 61 в Москві. "Проте не пройшло і півроку, як Бібліотека української літератури стала об`єктом нападок недоброзичливців", "...допускались хуліганські витівки (що ніяк не присікаються владою), нав`язувалися ідеологічні і політичні кліше, що сіяли ворожнечу і непорозуміння між людьми".

Замість того, щоб захистити бібліотеку від хуліганських нападок, говориться в документі, в березні нинішнього року бібліотеку спробували закрити під приводом "реформування". Проте тоді силами громадськості цього вдалося не допустити. Разом з тим "керувати бібліотекою залишилася директор, призначена для її ліквідації, що планувалася, яка не знає ні української літератури, ні мови", у зв`язку з чим ряд фахівців були вимушені звільнитися з бібліотеки. "Нові ж кадри, які стали підбиратися цим керівником, на жаль, малокомпетентні, а часом і просто чужі українській культурі", - наголошується у зверненні.

У зв`язку з викладеним, підписанти документа, звертаючись до В.ПУТІНА, заявляють: "Вимагаємо захистити Бібліотеку української літератури, що так багато зробила для збереження і зміцнення культурних зв`язків між народами України і Росії від агресивних недоброзичливців-наклепників, від адміністраторів, які потурають їм, від спроби, що триває з березня 2007 р., вихолощення національно-культурної специфіки цієї унікальної установи культури".

"Вважаємо, - зазначається у зверненні, - що розібратися в обстановці, що склалася, має незалежна комісія, покликана досконально розслідувати ситуацію, що склалася в бібліотеці, і до якої увійдуть разом з експертами компетентних державних відомств і організацій також і представників читацької громадськості, Об`єднання українців Росії, регіональної громадської організації "Українці Москви", Товариства любителів української книги", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Українська бібліотека у Москві попросила захисту у Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути