середа, 20 травня 2009 17:18

Україні загрожує глобальна техногенна катастрофа

Україні загрожує глобальна техногенна катастрофа

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради, яку очолює народний депутат Кирило Куліков, при перевірці діяльності Київради виявила численні порушення екологічного законодавства.

Місто перебуває на грані глобальної техногенної катастрофи. Про це йдеться у звіті комісії, переданому в парламент.

Катастрофа матиме безповоротні наслідки для всієї України

Як повідомляє прес-служба "Народної самооборони", зокрема, у звіті йдеться про те, що прокуратура Києва провела власні перевірки 36 хімічно небезпечних об"єктів:

"За результатами перевірки встановлено, що заходи, що приймаються Київською міськдержадміністрацією і органами контролю, не повністю відповідають вимогам законодавства щодо повноти застосування повноважень суб"єктів господарювання, в користуванні яких перебувають екологічно небезпечні об"єкти".

Також автори документа зазначають, що найбільш небезпечною для довкілля як Києва, так і всього Подніпров"я є Бортницька станція аерації, яка здійснює очищення стічних вод Києва. За їхніми словами, через її тривалу експлуатацію без проведення реконструкції з"явилася реальна загроза екологічної катастрофи.

"Внаслідок неналежного виконання посадовими особами КМДА, відсутності Державної стратегії у техногенній сфері, Державної системи екологічного моніторингу місто перебуває на грані глобальної комплексної техногенної катастрофи, яка матиме безповоротні наслідки не тільки для мільйонів жителів Києва, але й десятків мільйонів людей, які живуть нижче за течією Дніпра".

"Поверхневі водні стоки на території міста відводяться мережею колекторів дощової каналізації. З 132 існуючих колекторів обладнані очисними спорудами 5. Це може призвести до непередбачених санітарно-епідемічних ситуацій. Правобережний каналізаційний колектор перебуває у критичному стані. Всі водні бювети (їх нараховується більше 300) знаходяться у незадовільному стані. Джерела якісної питної води в місті відсутні", - відзначили члени комісії в своєму звіті.

Нагадаємо, законопроект про створення ТСК із розслідування діяльності київської влади було зареєстровано у Верховній Раді 17 лютого. Його ініціаторами виступили лідер фракції БЮТ у парламенті Іван Кириленко і депутат від цієї політичної сили Валерій Писаренко.

Також нагадаємо, що після тижня роботи цієї ТСК, за словами К.Кулікова, назбиралося 100 томів порушень.

За матеріалом ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Україні загрожує глобальна техногенна катастрофа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути