четвер, 23 квітня 2009 08:45

Найближчим часом у Києві може статися техногенна катастрофа

 Найближчим часом у Києві може статися техногенна катастрофа

Працівники ВАТ "АК "Київводоканал" планують пікетувати Київраду.

Про це вчора повідомив голова об"єднання первинної профспілкової організації "Київводоканалу" Валерій Азманов.

"Нові кадри приходити на зарплати в 2 тис. грн. і менше не хочуть"

"Ми плануємо всім колективом вийти до міської адміністрації, і пікетувати раду, і показати нашими гаслами, що ми не згодні з існуючим становищем", - заявив голова профспілки.

За його словами, працівників не влаштовує фінансування компанії, існуючі зарплати. За даними В.Азманова, середній вік працівників компанії – 52 роки, нові кадри приходити на зарплати в 2 тис. грн. і менше не хочуть.

"Питання зарплати залежить від тарифу. Десятиліттями тариф не змінювався", - додав він.

За даними голови правління – гендиректора "Київводоканалу" Ярослава Філатова 23 квітня на сесії Київради планується розглянути питання підвищення тарифів на водопостачання.


ВАТ "АК "Київводоканал" не виключає можливості техногенної катастрофи найближчим часом через відсутність перекладення мереж. Про це заявив перший заступник гендиректора компанії Вячеслав Бінд.

За словами В.Бінда, компанія має старе устаткування, яке енергоємне і має велику зношеність.

"Усі дії "Київводоканалу" сьогодні полягають у тому, щоб підтримувати дієздатність устаткування. Тобто, труби ми можемо лише латати, в насосах - міняти лише підшипники. Якщо найближчим часом "Київводоканал" не розпочне перекладення каналізаційних і водопровідних мереж за рахунок будь-яких джерел фінансування – це спричинить техногенну катастрофу", - сказав він.

За словами В.Бінда, "ми маємо старий парк техніки для ліквідації аварій, старе устаткування. У нас бувають ситуації, коли на 1-2 райони водопровідних мереж ми маємо 1-2 машини, хоча слід мати 3-4, а від цього залежить швидкість локалізації аварій".

За даними В.Бінда, серйозні проблеми залишаються на Бортницькій станції аерації. "Сьогодні у "Київводоканалу" немає майданчиків, куди можна відводити мул після очищення стоків, і устаткування, яке у нас є, перебуває у вкрай критичному стані", - повідомив він.

У свою чергу голова правління - гендиректор "Київводоканалу" Ярослав Філатов відзначив, що компанія через відсутність коштів у недостатньому обсягу проводить заміну мереж. "Зараз ми спроможні міняти близько 30 км мереж на рік, а мали б для того, аби бодай підтримати ситуацію, – близько 100-120 км. Якщо говорити про капітальне вкладення, про оновлення парку мереж – це не один мільярд гривень, враховуючи стан, у якому вони перебувають", - сказав він. За його даними, близько 37% мереж зношено на 80%, 200 км зношено повністю. "А це означає, що фактично в землі труби немає", - сказав Я.Філатов.

Як повідомлялося, 16 квітня на брифінгу міністр з питань житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко заявив, що результати перевірок Державної житлово-комунальної інспекції підтвердили катастрофічний стан водопровідно-каналізаційного господарства Києва, до якого призвела бездіяльність столичної влади.

Міністр відзначив необхідність втручання у вказану ситуацію Кабінету Міністрів України і правоохоронних органів.

Як повідомляв лідер Української селянської демократичної партії Дмитро Андрієвський, 96% киян справно сплачують за спожиті послуги, але Черновецький ніяк не може розрахуватися з підприємствами-постачальниками ЖКП.

За словами Дмитра Андрієвського, заборгованість перед підприємствами-постачальниками житлово-комунальних послуг виникає через те, що Київська міська державна адміністрація не в змозі сплачувати свою частину. В результаті місто змушене звертатися до кредиторів.

За матеріалами УНІАН, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину « Найближчим часом у Києві може статися техногенна катастрофа ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути