Ексклюзиви
вівторок, 07 грудня 2010 11:08

Українців в Інтернеті найбільш цікавило падіння вінка на Януковича та Lady Gaga

Українців в Інтернеті найбільш цікавило падіння вінка на Януковича та Lady Gaga

Українські інтернет-користувачі в 2010 році найчастіше хотіли переглядати зображення, цікавилися погодою і соціальними мережами, свідчать результати щорічного дослідження пошукових запитів Google ZeitGeist.

Як повідомляється в прес-релізі Google, найбільш популярними запитами стали "фото", "погода" і соціальна мережа "Вконтакте". Четвертим за популярністю став запит "ігри", п'ятим - виробник мобільних телефонів Nokia, шостим - "перекладачі". У десятку популярних запитів також увійшли портал mail.ru і соціальна мережа "Однокласники".

Про зростання популярності інтернет-сервісів серед українців свідчать дані по найбільш швидкозростаючим запитам. Так, на першому місці за зростанням запитів знаходиться мережа "Вконтакте", на другому - термін "статуси", також пов'язаний з соціальними мережами, на четвертому - "ютуб" (сервіс відео-хостингу YouTube), на шостому - безпосередньо "гугл", на сьомому - соціальна мережа Facebook, на восьмому - "інтернет-крамниці".

Користувачі також часто запитують про значення специфічних інтернет-жаргонізмів таких як "ололо" (вираз сміху, одна з похідних абревіатури LOL від англ. "Laughing Out Loud", перше місце по частоті серед запитів типу "Що таке ...?"), "кеп", "інвайт", "імхо", "фейк". Поряд з цими сленгових термінами, незрозумілими для українців були слова "ГМО", "смартфон", назви соціальних мереж facebook і twitter.

"Персоною року" для українських інтернет-користувачів, за версією Google, стала американська співачка Lady Gaga - саме вона лідирує за кількістю пошукових запитів серед знаменитостей. Поп-діва виявилася для українців популярнішою російських акторів, що пішли з життя, Юрія Степанова (друге місце), Анни Самохіної (третє місце), Владислава Галкіна (шосте місце) та співачки Валентини Толкунової (восьме місце), відстороненого від богослужіння в РПЦ російського актора і режисера Івана Охлобистіна (четверте місце), української співачки Злати Огневич (п'яте місце), прем'єр-міністра Миколи Азарова (сьоме місце) і популярного педіатра Євгена Комаровського (десяте місце). До списку запитів по персоналіях також увійшов запит "президент Польщі", пов'язаний із загибеллю в авіакатастрофі Леха Качинського.

Найбільш цікавими подіями 2010 року для українців стали фестиваль електронної музики "КаZантип", пісенний конкурс "Євробачення" та вручення премії американської кіноакадемії "Оскар". У п'ятірку також увійшли найпрестижніший клубний футбольний турнір Європи - Ліга чемпіонів УЄФА фінальний матч 55-го розіграшу якого відбувся в травні, і українські вибори. Менший інтерес викликали XXI Зимові Олімпійські Ігри, які пройшли у Ванкувері, (шосте місце), конкурс краси "Міс України" (сьоме місце), землетрус і епідемія холери на Гаїті (восьме місце), вступна кампанія в українських вузах (дев'яте місце). Події навколо прийняття Податкового кодексу опинилися на десятому місці в рейтингу пошукових запитів.

Підрахувавши частоту запитів в кожному окремому місяці, в Google прийшли до висновку, що в січні українців найбільше цікавили вибори президента, в лютому - Зимова Олімпіада, в березні - актор В. Галкін, у квітні - християнське свято Великодня, в травні - курйоз з падінням вінка на президента Віктора Януковича, в червні об'єктом пошуків був сайт з результатами зовнішнього шкільного тестування. У липні користувачі українського сегменту інтернету активно стежили за фестивалем молодих виконавців "Нова хвиля", в серпні шукали сайт Верховної Ради, у вересні цікавилися столичним фестивалем "Гогольфест", а в жовтні - російським серіалом "Інтерни". Листопад приніс заклопотаність результатами місцевих виборів, а грудень - Податковим кодексом.

Згідно з результатами дослідження, найбільш затребуваною покупкою в поточному році був вентилятор. Другим за необхідності предметом став нетбук, а третім - йогуртниця. З побутових приладів в десятці найпопулярніших покупок виявився блендер (четверте місце) і телевізор (дев'яте місце), з hi-tech продуктів - 3d-окуляри і iPhone 3G (сьоме і восьме місце відповідно), попит також великий на гумові чоботи, матраци (п'яте і шосте місце) та вживані автомобілі (десяте місце).

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Українців в Інтернеті найбільш цікавило падіння вінка на Януковича та Lady Gaga ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути