Приблизно 15 кг сала з'їдає за рік середньостатистичний українець.
Водночас, за даними асоціації М'ясної галузі, житель ЄС - майже 45 кг, повідомили в ефірі "1+1".
Аналітики кажуть, що в Китаї вживають близько 40 кг сала на рік. У Білорусі - 38, а в Росії - 30 кг.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вороги на тарілці: назвали небезпечні поєднання продуктів
Зменшення споживання сала в Україні привело також до скорочення галузі. Зараз в Україні тримають всього майже 5 мільйонів свиней, а ще 5 років тому ця цифра наближалася до 8 мільйонів.
На думку експертів, за найоптимістичнішими прогнозами така тенденція збережеться в найближчі 10 років.
Загальне подорожчання цін на харчові продукти у травні, порівняно з квітнем, становило 1,2%. Найсильніше подорожчання зачепило курячі яйця. Однак деякі групи продуктових товарів стали трохи дешевшими. Молоко і молочні продукти, масло, соняшникова олія, цукор, сало, м'ясо та вироби з нього знизилися в ціні на 0,2-1,6%.
Коментарі