середа, 10 червня 2020 14:19

Які продукти найбільше подорожчали

Які продукти найбільше подорожчали
Яйця подорожчали на 16,6% pixabay.com

У Держслужбі статистики порахували, як змінилися ціни на продукти за травень. Загальне подорожчання цін на харчові продукти у травні порівняно з квітнем становило 1,2%. Найсильніше подорожчання зачепило курячі яйця. За даними Держстату, в середньому по Україні воно становить 16,6%.

На 2-му місці по здорожчанню опинилися фрукти. Вони піднялися в ціні на 15,5%. Також фахівці відзначили зростання цін на продукти переробки зернових культур, рисову крупу, рибу та рибні продукти, а також на овочі. Ціни на ці групи продуктів харчування виросли на 0,8-2,3%.

Однак деякі групи продуктових товарів стали трохи дешевшими. Молоко і молочні продукти, масло, соняшникова олія, цукор, сало, м'ясо та вироби з нього знизилися в ціні на 0,2-1,6%.

Серед споживчих товарів та послуг у травні 2020 року у порівнянні із травнем 2019-го найбільше подорожчали фрукти (на 34,8%), водопостачання (на 25,1%) та каналізація (на 21,4%).

Максимально подешевшали із травня 2019 року по травень 2020-го природний газ (на 53,5%), паливо та мастила (на 28,2%), овочі (на 21,3%).

Урожай яблук та груш 2020 року знизиться приблизно на 30% через заморозки, які фіксували у першій половині травня в основних регіонах України з промисловими насадженнями садів.

Зараз ви читаєте новину «Які продукти найбільше подорожчали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути