вівторок, 23 червня 2020 02:28

Вороги на тарілці: назвали небезпечні поєднання продуктів

Вороги на тарілці: назвали небезпечні поєднання продуктів
Небезпечні поєднання: салат з помідорів з огірками шкодить організму. Фото: k1.ua

Харчування має бути збалансованим не тільки для нормальної ваги, а й самопочуття. Важливо отримувати всі вітаміни, мікроелементи, білки, жири і вуглеводи. Для цього необхідно і важливо знати, вміти правильно поєднувати продукти між собою.

Якщо помилитися з комбінацією продуктів, то можуть виникати розлад шлунково-кишкової системи та зашлакованість організму шкідливими токсинами.

Продукти не корисні на одній тарілці

Молоко із зеленню, овочами, фруктами, горіхами і бобовими. Це поєднання руйнує необхідні для травлення ферменти.

Фрукти краще їсти оремо від інших продуктів, витримуючи час до або після основного прийому їжі. А диню і кавун краще взагалі є окремо від усіх інших продуктів, так як вони переробляються не в шлунку, а в кишечнику.

Лимон з огірками та помідорами може спровокувати підвищення кислотност. Помідори з огірками по-різному засвоюються. Огірок швидко, а помідор викликає бродіння. Безпечніше їх вживати окремо.

Олія повинна зберігатися в скляній або сталевий ємності. У пластиковій тарі після закінчення 10 днів воно ставати токсичним.

Картопля і яйця не кращий дует. Мінерали, що знаходяться в картоплі, погіршують засвоюваність кальцію і заліза, що міститься в яйцях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали фрукт, який збереже пружність шкіри

Сир і м'ясо не рекомендується вживати з крохмалевмісні продуктами, хлібом, макаронними виробами. Для розщеплення крохмалю і білків з яких складається сир / м'ясо необхідні різні ферменти, які не здатні виділитися одночасно. Крохмаль, чекаючи своєї черги почне розкладатися, ускладнюючи травний процес.

Не потрібно пити під час прийому їжі. Запиваючи продукти, виводяться багато ферментів, які повинні брати участь у розщепленні продуктів. Краще чогось випити за 10 хвилин до прийому їжі.

Целюліт буває не тільки в людей із зайвою вагою. У струнких дівчат це теж не рідкість. Корінь проблеми у порушенні кровообігу і затримці рідини в організмі.

Є певні продукти, які допомагають налагодити роботу організму. Про них розповіла експерт по здоровому харчуванню Алексія Травень далі у статті.

Зараз ви читаєте новину «Вороги на тарілці: назвали небезпечні поєднання продуктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути