пʼятниця, 16 жовтня 2009 09:55

Українці стали менше відпочивати за кордоном

Українці стали менше відпочивати за кордоном

Згідно із даними Державної служби туризму і курортів, у порівнянні з минулим роком у 2009-му за кордоном відпочило на 25% менше українців.

Голова Державної служби туризму і курортів Анатолій Пахля зазначив, що туристичний бізнес суттєво не постраждав від економічної кризи в період літнього сезону-2009. "Цього року вдалося зберегти практично стабільну тенденцію розвитку туризму", - підкреслив він.

За його словами, знизилася динаміка туристичних потоків, особливо виїзних за кордон. Вони скоротилися на 24% у порівнянні з минулим роком. Падіння кількості в"їзних потоків склало всього 4%.

"Основні завдання для нас: як залишити нашого туриста відпочивати вдома і залучити іноземного туриста", - розповіла заступник голови Державної служби туризму і курортів України Ольга Соколова. За її словами, це буде враховано при підготовці до зимового туристичного сезону-2009.

"Зріс інтерес до Львівської області (на 2%), Київської (на 6%), Карпат (на 66%). А ось попит на Крим залишився майже незмінним. Вся справа в тому, що ціни на морський відпочинок підскочили приблизно на чверть", - зазначив представник Державної служби туризму Людвіг Медяний.

"Попит на закордон ще в лютому-березні впав рази удвічі, і відтоді майже не зростає! Тут і криза зіграла свою роль, і падіння гривні, адже у валюті ціни залишилися такими ж, а в гривні збільшилися майже у півтора рази", - заявила менеджер одного з турагентств.

За матеріалами Интерфакс-Украина, Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Українці стали менше відпочивати за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути