четвер, 21 грудня 2017 14:03

Україна заблокувала угоду Болгарії з РФ на ремонт винищувачів МіГ-29

Україна заблокувала угоду Болгарії з РФ на ремонт винищувачів МіГ-29
Українці не дали росіянам відремонтували МіГ-29 болгарської армії - заблокували угоду скаргами / фото: Військова панорама

Болгарія призупинила дію угоди з російською компанією "МіГ" на ремонт їх винущувачів через скаргу української компанії "Укрінмаш".

Сума угоди становить $49,7 млн, йдеться в повідомленні на сайті міністерства.

19 грудня українська державна компанія "Укрінмаш" з концерну "Укроборонпром" подала скаргу до Комісії із захисту конкуренції. Оскаржили рішення №129 міністерства оборони Болгарії від 6 грудня 2017 року на обслуговування винищувачів МіГ-29.

Відповідно до цього рішення, протягом 4 років Росія повинна була забезпечувати технічну підтримку 15 винищувачів МіГ-29. Міністерство оборони Болгарії пояснило, що обрало процедуру прямих переговорів з концерном "МіГ", тому що тільки російська компанія має ліцензію, виробляє оригінальні запчастини та має можливість ремонту МіГ-29.

"У результаті скарги української державної компанії та блокування процедури обслуговування літаків призупиняється. Передбачені кошти повертаються до державного бюджету, і для отримання нових коштів на ремонт і обслуговування болгарських літаків буде потрібно не менше 3-4 місяців. Скарга була подана без штрафних санкцій, що говорить про те, що єдиною метою було заблокувати процедуру", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На батьківщині Порошенка відкрили пам'ятник російському генералу

Міністр оборони Болгарії Красимір Каракачанов в середу провів спеціальну прес-конференцію, на якій назвав дії української сторони "навмисним саботажем", повідомляє БГНЕС.

"Нам ще належить з'ясувати, які причини цих дій - якісь політичні або економічні мотиви тих, кому не подобається рішення міністерства не шукати посередників, на відміну від попередніх угод про ремонт МіГ. Це ще належить уточнити, і я сподіваюся, що компетентні органи виконають свою роботу. Але на практиці це повертає нас на 3 місяці назад", - сказав Каракачанов.

Кілька місяців тому тому інша фірма подала апеляцію на контракт на ремонт вертольотів Мі-17 і таким же чином припинила процедуру.

В компанії "Укрінмаш" поки не коментували цю подію.

Україна входить до десятки країн, які мають замкнутий технологічний цикл створення і виробництва авіатехніки. Одним з найбільших є державне підприємство "Антонов". Більше 4 тис. літаків цієї марки експлуатують у всьому світі.

Зараз ви читаєте новину «Україна заблокувала угоду Болгарії з РФ на ремонт винищувачів МіГ-29». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути