Ексклюзиви
пʼятниця, 07 травня 2021 14:35

Україна візьме участь у масштабних навчаннях НАТО

Україна візьме участь у масштабних навчаннях НАТО
Defender Europe мають на меті підвищити сумісність між силами США, союзниками НАТО та країнами-партнерами. Фото: Reuters

Українські військові братимуть участь в окремих заходах під час масштабних оборонних навчань НАТО Defender Europe, які розпочалися з проведення десантування американських військових та артилерійських стрільб у рамках тренування Fires Shock в Естонії.

Цього літа велика частина навчань Defender буде зосереджена навколо Чорного моря та регіону Балкан, повідомив командувач 41-ї бригади польової артилерії армії США полковник Даніель Міллер.

"У межах кампанії Fires Shock однією з її центральних подій є навчання під назвою Dynamic Front, які цьогоріч проводитимуться на полігоні Графенвер у Німеччині. Ми випробуємо бойову потужність 1,8 тисячі учасників від 16 країн НАТО з усієї Європи. Це включає участь України у тренуванні. Усі учасники зосередять увагу на здатності працювати як єдина бойова артилерійська сила", - зазначив він.

Навчання Defender Europe мають на меті підвищити сумісність між силами США, союзниками НАТО та країнами-партнерами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двері НАТО відкриті для України - Блінкен

З 20 травня по 22 червня НАТО проводитиме масштабні оборонні навчання Steadfast Defender-2021, у яких задіють близько 9 тис. військових. Війська будуть розгорнуті від Північної Америки до Чорноморського регіону та біля узбережжя Португалії. Наприкінці травня під егідою Steadfast Defender-2021 відбудеться щорічний "Шляхетний стрибок" НАТО, під час якого в Румунії розгорнуть оперативну група швидкого реагування на чолі з Туреччиною. В операції задіють близько 4 тис. військовослужбовців з 12 країн.

Зараз ви читаєте новину «Україна візьме участь у масштабних навчаннях НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути