середа, 07 березня 2007 08:26

Україна увійшла до списку країн, найбільш небезпечних для журналістів

Україна увійшла в список 21 країн найбільш небезпечних для роботи журналіста. Про це свідчать дані дослідження, розповсюджені у Міжнародним інститутом безпеки новин (МІБН) у Лондоні.

Найбільш небезпечною країною для роботи журналістів визнано Ірак. За даними цієї організації, за останні 10 років в Іраку загинули 138 працівників ЗМІ.

На другому місці Росія, де загинуло 88 журналістів. На третьому Колумбія - 72.

Постійно ріс щорічний показник загибелі журналістів при виконанні й у період з 2000 по 2006 р. - з 147 жертв у 2000 році до 167 торік.

"Убивство стало одним з найефективніших способів змусити замовкнути журналіста, що у мирний час зіштовхується з більшими загрозами, ніж у період війни", - заявив директор МІБН Рідні Піндер.

"Цифри вказують на те, що убивство журналіста практично позбавлено будь-якого ризику. Дев`ятеро з десяти убивць за останні 10 років не піддалися судовим переслідуванням", - повідомив директор Всесвітньої служби британської телерадіокорпорації Бі-Бі-Сі Річард Сембрук, який виступив як керівник дослідження.

У число небезпечних для роботи журналістів країн також увійшли Алжир, Афганістан, Бангладеш, Бразилія, Гватемала, Індія, Індонезія, Іран, Мексика, Нігерія, Пакистан, Перу, США, Сьєрра-Леоне, Таїланд, Україна, Шрі-Ланка, Філіппіни, а також колишні югославські республіки, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Україна увійшла до списку країн, найбільш небезпечних для журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути