Ексклюзиви
середа, 20 лютого 2019 09:51

Україна показала надсучасне обладнання військового призначення

  Система VHF Radar P-18MA/P-180U. Фото: defence-blog.com
Система VHF Radar P-18MA/P-180U. Фото: defence-blog.com

Українська державна оборонна компанія "Спецтехноекспорт" провела демонстрацію роботи радіолокаційних систем P-18MA/P-180U, після якої низка країн висловила зацікавленість розробкою. Радар має великі перспективи експорту.

"Спецтехноекспорт" провів демонстрацію локатора на полігоні під Києвом. Оновлену версію суттєво модернізованої радіолокаційної системи показали військовим аташе іноземних країн, повідомляє defence-blog.com.

В рамках міжнародної виставки AeroIndia 2019, яка пройде 20-24 лютого в Бангалорі, відбудеться серія переговорів про потенціал української радіолокаційної дальності для потреб індійських Збройних Сил.

Нова розробка являє собою повністю твердотільний VHF-радар, призначений для виявлення різних типів повітряних цілей на далеких відстанях та раннього попередження про появу в повітрі ворожого об'єкту. Цей радар здатний виявляти цілі, які залишаються невидимими на інших частотних діапазонах. Водночас радіолокаційна робота однаково ефективна за різних погодних умов.

Недоліком існуючих до VHF радарів була низька точність ідентифікації. У новому радарі цей недолік був успішно усунений за допомогою новітніх методів обробки сигналів і координат. Таким чином, цей радар здатний забезпечувати точний приціл для систем ППО. При цьому радар залишається практично невразливим для протирадіолокаційних ракет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українську крилату зброю вперше представили на міжнародному ринку

Казахстан планує налагодити виробництво десантних катерів типу "Кентавр" за проектом миколаївського Дослідно-проектного центру кораблебудування, для потреб власних ВМС.

Це стало відомо з оприлюдненого звіту Державної аудиторської служби України за результатами фінансового аудиту ДП "Дослідно-проектний центр кораблебудування".

Зараз ви читаєте новину «Україна показала надсучасне обладнання військового призначення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути