Ексклюзиви
четвер, 17 березня 2022 09:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна погодила дев'ять гуманітарних коридорів: оприлюднили маршрут

Україна погодила дев'ять гуманітарних коридорів: оприлюднили маршрут
Українська влада щоденно намагається вивезти з охоплених бойовими діями районів мирне населення та завезти туди речі першої необхідності і продовольство. Фото: ДСНС України

На 17 березня Україна погодила дев'ять гуманітарних коридорів для евакуації мешканців населених пунктів, постраждалих унаслідок російського вторгнення. Запрацювати вони мали о 9:00.

Маршрути цих коридорів оприлюднила українська омбудсменка Людмила Денісова.

"З урахуванням великої кількості людей, які виїжджають на особистому транспорті з міста Маріуполь, просимо погодити можливість доставки палива для їх дозаправки автоцистерною з міста Запоріжжя", - написала Денісова.

Маршрути погоджених гумкоридорів на 17 березня:

1. З Маріуполя Донецької області до Запоріжжя за маршрутом: Мангуш – Бердянськ – Токмак – Василівка – Кам'янське – з обов'язковим розмінуванням по всьому маршруту. Автобуси для евакуації та збору людей на шляху з Маріуполя відправлять із Запоріжжя.

2. З Бородянки Київської області до Житомира за маршрутом: Бородянка – Дружня – Загальці – Поташня – Пісківка – Мігалки – Біла Криниця – Хомівка – Березці – Радомишль – Поташня – Кочеров – Житомир. Автобуси для евакуації будуть відправлені із Житомира.

3. Із села Шевченкове Київської області до Броварів за маршрутом: Шевченкове – Рудня – Семиполки – Калетянське – Козелець – Остер – Крехаєв – Рожни – Пухівка – Погреби – Бровари. Автобуси для евакуації будуть відправлені за маршрутом із Броварів.

4. Гуманітарний вантаж для міста Вовчанськ Харківської області за маршрутом: Вовчанськ – Симонівка – Рубіжне – Перемога – Шестаково – Харків. Шість автомобілів із продуктами та медикаментами будуть відправлені з Харкова. Старший колони: авто "Фольцваген Крафтер", АХ 9104 КЕ. Кашкаров Артем Васильович, 0(97)991 37 34.

5. Гуманітарний вантаж для Гостомеля Київської області. Автомобілі будуть відправлені з Білогородки за маршрутом: Білогородка – Гореничі – Стоянка – Ірпінь – Гостомель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вже на місці: тисячі автомобілів з людьми покинули Маріуполь

6. Гуманітарний вантаж для Бучі Київської області. Автомобілі будуть відправлені з Білогородки за маршрутом: Білогородка – Гореничі – Стоянка – Капітанівка – Забуччя – Михайлівка-Рубежівка – Ворзель – Буча.

7. Гуманітарний вантаж для села Семиполки Київської області. Автомобілі будуть відправлені з Броварів за маршрутом: Бровари – Погреби – Пухівка – Рожни – Крехаєв – Остер – Козелець – Калетянське – Семиполки.

8. Гуманітарний вантаж для села Марківці Київської області. Автомобілі будуть відправлені з Броварів за маршрутом: Бровари – Погреби – Пухівка – Рожни – Крехаєв – Остер – Козелець – Калетянське – Калита – Заворичі – Мокрець – Марківці.

9. Гуманітарний вантаж для села Опанасів Київської області. Автомобілі будуть відправлені з Броварів за маршрутом: Бровари – Погреби – Пухівка – Рожни – Крехаєв – Остер – Козелець – Калетянське – Калита – Опанасов.

Важливо! У всіх гуманітарних вантажах везуть ліки та харчі

Українська влада щоденно намагається вивезти з охоплених бойовими діями районів мирне населення та завезти туди речі першої необхідності і продовольство.

Російська сторона неодноразово зривала евакуацію цивільних, обстрілюючи маршрути, за якими мали вивозити людей. При цьому Росія звинувачувала у зриві евакуації українську сторону.

Зараз ви читаєте новину «Україна погодила дев'ять гуманітарних коридорів: оприлюднили маршрут». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути