Ексклюзиви
середа, 05 жовтня 2022 22:20

Спецтема: Війна Росії проти України

"Україна перехопила ініціативу" – військовий експерт про ситуацію на фронті

"Україна перехопила ініціативу" – військовий експерт про ситуацію на фронті
Росія намагається кинути мобілізованих як гарматне м'ясо на різні ділянки фронту, але з цього нічого не виходить, додає Іван Січень. Фото: "Укрінформ"

Росія втрачає території України, які окупувала з лютого, та своїх солдатів. У той же час, мобілізація провалюється – росіяни не хочуть йти у військо. Україна перехопила ініціативу у війні. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Іван Січень.

"Ми майже звільнили Харківську область. Вже на Луганщині. На Херсонщині теж відбувається наступ. Там наші війська майже підійшли до Дніпра і перекрили всі шляхи постачання російських військ, вони в оточенні. Думаю, у росіян немає сил, щоб там вистояти. Бо мобілізація їх провалюється. Бо люди не хочуть йти у військо. А ті, хто потрапляють на фронт, масово здаються в полон", – говорить Січень.

Україна перехопила ініціативу у війні, наголошує експерт.

"Виганяємо окупантів з нашої землі. І та анексія територій, яку Росія проголосила, нічого не значить. Бо ми своє потроху відвойовуємо. Ми наближаємося до Лисичанська та Сіверськодонецька на Луганщині. І росіяни нічого не можуть зробити. Тому почали погрожувати застосуванням ядерної зброї, але це буде катастрофа для самої Росії", – пояснює Січень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жданов розповів про успіхи ЗСУ на двох напрямках

Росія намагається кинути мобілізованих як гарматне м'ясо на різні ділянки фронту, але з цього нічого не виходить, додає експерт.

"Вони повністю демотивовані. Їм дають по 100 тисяч рублів, але ці гроші доводиться витрачати на амуніцію. Ця проблема стала досить радикальною. Не бачу ознак, що росіяни масово застосовували цих новобранців. Поки ними закривають дірки на фронті, а не формують нові частини. Тому що ті побиті подекуди наполовину. З іншого боку, активізувалося питання Білорусі. Туди направляють мобілізованих. Вони можуть зробити спробу нападу, але наш північний кордон закритий ЗСУ та Теробороною. І вони їх зупинять", – каже Січень.

Збройні Сили України розпочали деокупацію Луганщини. Декілька населених пунктів уже звільнено від російських загарбників. Про це 5 жовтня повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Російські загарбники після успішного контрнаступу українських військових укріплюються в двох містах Луганської області. Зокрема, готуються до оборони в Кремінній і Сватовому. У тимчасово захопленій Кремінній на Луганщині російські військові мінують у населеному пункті все підряд – автошляхи, будівлі. Намагаються таким чином затримати наступ ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «"Україна перехопила ініціативу" – військовий експерт про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути