середа, 05 жовтня 2022 10:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти укріплюються в двох містах Луганщини – Гайдай

Окупанти укріплюються в двох містах Луганщини – Гайдай
Російські загарбники після успішного контрнаступу українських військових укріплюються в двох містах Луганської області. Фото: eastnews.ua

Російські загарбники після успішного контрнаступу українських військових укріплюються в двох містах Луганської області.

Зокрема, готуються до оборони в Кремінній і Сватовому. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону 5 жовтня, передає Gazeta.ua.

"В районі Кремінної і Сватового окупанти зараз укріплюються. Вони готовляться до наступу українських військових. Тому так намагаються призупинити наступ ЗСУ", – сказав він.

Зазначив, що у Щасті переховуються окупанти, які відступили з Лимана. За словами Гайдая, їх зустріли фразою "А навіщо ви вижили?"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки міст, сіл і селищ звільнили ЗСУ: в ОП назвали цифру

"Росії непотрібні жителі Донецької, Луганської областей. Та й взагалі будь-яких областей, які вони окупували. Вони (окупанти. – Gazeta.ua) з самого початку досить зневажливо ставляться, за людей їх не вважають. Таке ставлення показують і російські офіцери. А всіх мобілізованих кинули туди, щоб закрити якісь дірки в обороні росіян", – повідомив голова області.

На Луганщині продовжують примусово забирати всіх чоловіків на фронт.

"Тут варіанти досить передбачувані: частина з них буде знищена, зможуть вижити лише ті, кому вдасться здатися. А коли вони будуть відступати до Луганська, то я даю гарантію 99,9%, що російська армія вишикується на кордоні і не пускатиме озброєних з території окупованої Луганської області і на територію Росії", – припустив Гайдай.

Він зазначив, що окупаційна армія намагається мінувати все підряд.

"Таким чином хочуть сповільнити наступ ЗСУ, виграти тиждень-два, щоб встигнути підтягнути резерви РФ. Але ці "алковійська" нічого не змінять, бо вони нічого не вміють. Просто збільшать статистику ("200-х". – Gazeta.ua). Але тим не менше, вони спричинятимуть якісь проблеми", – сказав очільник ОВА.

Значні щоденні втрати особового складу російське військове керівництво намагається компенсувати за рахунок призову населення з окупованих територій України. Примусово мобілізованих чоловіків з Луганська без підготовки направляють до підрозділів, які зазнали найбільших втрат на фронті.

Тим часом у Кремінній відключили зв'язок та виписали з лікарні усіх цивільних пацієнтів, заявив у середу вранці Гайдай.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти укріплюються в двох містах Луганщини – Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути