понеділок, 03 жовтня 2022 21:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Жданов розповів про успіхи ЗСУ на двох напрямках

Жданов розповів про успіхи ЗСУ на двох напрямках
"На двох оперативних напрямках Слобожанському та Херсонському ми маємо успіх і намагаємося його розвивати", - Олег Жданов. Фото: "Укрінформ"

Україна має успіх на двох оперативних напрямках – Слобожанському й Херсонському. З ліквідацією російського плацдарму на правому березі Дніпра можна буде повністю закрити проєкт Володимира Путіна відрізання України від Чорноморського узбережжя. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Олег Жданов.

"На двох оперативних напрямках, Слобожанському й Херсонському, маємо успіх і намагаємося його розвивати. На Херсонщині зокрема. Херсон – це стратегічне місце в нашій війні. З ліквідацією російського плацдарму на правому березі Дніпра ми повністю закриваємо проєкт Путіна відрізання України від Чорноморського узбережжя, захоплення Миколаєва й Одеси. Але для цього треба звільнити Херсон і повністю ліквідувати російське угруповання на правому березі", – говорить Жданов.

ЗСУ мають важливі успіхи й на Луганщині, наголошує експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росіяни воюють навіть з мертвими": хто і як евакуює тіла загиблих українців

"Ми повністю звільнили Зарічне й Торське. Там проводять стабілізаційні заходи. Рухаємося в бік Кремінної, яку повністю контролюємо вогневими засобами. І дорогу, яка йде через місто. Воно важливе, бо це один з пунктів забезпечення ворога в районі Сіверськодонецька й Лисичанська. Кремінна – це лівий фланг рубежу оборони, яку намагається побувати Росія на Луганщині. Якщо беремо місто, то праворуч будуть Сіверськодонецьк і Лисичанськ, ми можемо їх оточувати з північного сходу. А прямо перед нами буде Старобільськ. А це фактично середина Луганщини", – пояснює Жданов.

Збройні сили України просуваються на півдні. Повернули під свій контроль ще два населені пункти в Херсонській області. Українські захисники звільнили Архангельске й Миролюбівку. Військові опублікували коротке відео, на якому воїн ЗСУ з національним прапором у руках стоїть у селі Золота Балка на Херсонщині. Поки публічно про це не оголосили. Але це серйозне просування на правому березі Дніпра.

ЗСУ звільнили село на шляху до Кремінної на Луганщині. Це відкриває шлях на повернення Лисичанську й Сіверськодонецьку.

Зараз ви читаєте новину «Жданов розповів про успіхи ЗСУ на двох напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути