пʼятниця, 09 березня 2018 18:47

Україна отримає новий ракетний комплекс "Грім" в кінці 2019 року

 

Початок проведення льотних випробувань нового ракетного комплексу "Грім" для української армії заплановано на кінець 2019 року.

Про це каже глава Державного космічного агентства України Павло Дегтяренко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Ракети розробляють на ДП "КБ" Південне "ім. Янгеля", що в місті Дніпро.

"Роботи ведуться і над ракетою, і над усім комплексом. Ми розраховуємо, що до кінця наступного року вже вдасться продемонструвати замовникові цей комплекс в дії", - сказав Дегтяренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За 3 роки можемо створити ракету, як в Ілона Маска - Держкосмос

При цьому він акцентував увагу на тому, що всі роботи по створенню нового ракетного комплексу ведуться Україною з дотриманням всіх без винятку міжнародних обмежень і режимів в частині дальності дії цього ракетного озброєння.

"Коли т.зв. диванні експерти починають говорити, що він (ОТРК- Gazeta.ua) може виходити за ці параметри дальності, то це не більше ніж домисли непосвячених людей", - додав він.

Терміни поставок нового ОТРК "Грім" в ЗСУ залежать, в тому числі, від темпів просування проекту військово-технічного співробітництва зі створення експортної версії в інтересах іноземного партнера.

Оперативно-тактичний ракетний комплекс "Грім" - розробляється для ураження одиночних і групових стаціонарних цілей на дальностях від 50 до 280 км. Бойовий блок одноступеневої балістичної ракети проектується масою 480 кг. Бортова система управління ракети інерційна, комплектується системами навігації і наведення різного типу (радіолокаційними, оптико-електронними). Дальність у 280 км є формальним обмеженням для експортної версії ракети, а для потреб власної армії дальність стрільби комплексу може бути збільшена до 450—500 км.

В Україні провели випробування двигуна ракет оперативно-тактичного комплексу "Грім-2". З'явилися і перші фото вже готового ракетного комплексу. Він може вражати цілі на відстані у 300 км. Це відповідає параметрам Режиму контролю за ракетними технологіями.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримає новий ракетний комплекс "Грім" в кінці 2019 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути