Ексклюзиви
понеділок, 23 листопада 2009 13:32

Україна не буде воювати з піратами через "Аріану"

Україна не буде воювати з піратами через "Аріану"

Україна не буде застосовувати ніяких військових дій для звільнення екіпажу судна Ariana. Про це на брифінгу заявив прес-секретар Міністерства закордонних справ України Валерій Джигун.

"Ніяких силових акцій для звільнення українських громадян не планується. Все це небезпечно, перш за все, для життя та здоров"я громадян, які там перебувають. Йде процес, і останнім часом він стабілізувався, передані ліки (за сприяння Іспанії) на це судно, ситуація там залишається стабільною, намічений прогрес по переговорному процесу", - сказав він.

Джигун спростував інформацію про можливе перебування 12-річної дівчинки - доньки механіка судна - на кораблі. "Офіційно ця інформація не підтвердилася", - зазначив він.

За його словами, МЗС координує питання опрацювання можливості перебування бійців спецпідрозділу "Альфа" біля Сомалі для захисту суден з українцями на борту.

Джигун зазначив, що в першу чергу потрібно спеціальний дозвіл Верховної Ради на використання збройних сил у такій ситуації. "Всі пропозиції з цього проводу зараз опрацьовуються", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що 20 листопада Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення про направлення українського миротворчого контингенту в район Африканського Рогу для боротьби з морським піратством.

РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «Україна не буде воювати з піратами через "Аріану"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути