вівторок, 19 червня 2007 19:14

Україна хоче збагачувати уран разом з Росією

Делегація Міністерства палива й енергетики підтвердила зацікавленість України в участі у проекті створення Міжнародного центру зі збагачення урану в ході візиту в Ангарськ (Росія). Про це сказано в повідомленні прес-служби Федерального агентства з атомної енергії Росії ("Росатом").

Відповідно до домовленостей, досягнутих у ході недавнього візиту керівника "Росатома" Сергія Кирієнка до України, 19 червня в Ангарську відбулися російсько-українські консультації з комплексу питань, пов"язаних з участю України в створенні на базі Ангарського електролізного хімічного комбінату Міжнародного центру зі збагачення урану.

У ході зустрічі російська сторона надала розгорнуту інформацію щодо моделі створення центру, включаючи такі аспекти як взаємодія з МАГАТЕ й права й обов"язки акціонерів центру.

Відповідно до повідомлення, сторони досягли порозуміння щодо доцільності у найближчі місяці разом з Казахстаном вирішити всі практичні питання по приєднанню України до центру збагачення урану як повноправного учасника.

Російську делегацію очолював статс-секретар, заступник керівника "Росатома" Микола Спаський, українську - заступник міністра палива й енергетики України Юрій Недашковський.

У консультаціях взяв участь генеральний директор Ангарського електролізного хімічного комбінату Віктор Шопен.

У рамках робочої поїздки в Ангарськ для української делегації було організоване відвідування виробничого майданчика Ангарського електролізного хімічного комбінату.

На початку 2007 року Росія запропонувала Україні взяти участь у створенні міжнародного центру зі збагачення урану в Ангарську (Іркутська область).

Держконцерн "Укратомпром" й "Росатом" підписали протокол про співробітництво між підприємствами атомного енергопромислового комплексу України й Росії.

Кабінет Міністрів мав намір розглянути пропозицію Росії про участь у роботі Міжнародного центру зі збагачення урану в Ангарську.

"Укратомпром" й "Росатом" планують підготувати й погодити список проектів співробітництва до 1 липня 2007 року, передають Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Україна хоче збагачувати уран разом з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути