середа, 13 травня 2009 12:52

Україна хоче безвізовий режим з Ірландією

Україна хоче безвізовий режим з Ірландією

Україна звернулася до Ірландії щодо започаткування діалогу про введення безвізового режиму для українців.

Як повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ України, про це йшлося на зустрічі першого заступника міністра закордонних справ України Володимира Хандогія з державним міністром у європейських справах Ірландії Діком Роучем. Зустріч відбулась у межах 119-го засідання Комітету міністрів Ради Європи сьогодні в Мадриді.

Хандогій наголосив на необхідності проведення переговорів стосовно укладення двосторонньої угоди про спрощення оформлення віз, а також започаткування діалогу щодо запровадження безвізового режиму поїздок до Ірландії для громадян України.

Сторони погодилися з необхідністю активізації переговорів щодо Угоди між Україною та Ірландією про уникнення подвійного оподаткування. Було також відзначено зацікавленість у подальшому взаємовигідному розвитку двосторонніх відносин і наголошено на необхідності активізації динаміки контактів на вищому рівні. Під час розмови також було обговорено питання співпраці в торгівельно-економічній та культурно-гуманітарній сферах.

Хандогій висловив сподівання щодо активної участі Ірландії в конкретних програмах співпраці з Україною в рамках ініціативи Східне партнерство, а також продовження дії проекту щодо реформування державної служби України відповідно до стандартів ЄС.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Україна хоче безвізовий режим з Ірландією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути