пʼятниця, 17 квітня 2009 20:58

Чотири країни Центральної Америки відмінили візи для українців

Чотири країни Центральної Америки відмінили візи для українців

Держави "Центральноамериканської четвірки" - Гватемали, Сальвадору, Гондурасу та Нікарагуа - ввели безвізовий режим для громадян України.

Як повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ України, посольство Гватемали в Росії, акредитоване в Україні за сумісництвом, інформувало МЗС України про запровадження для громадян України – власників усіх типів паспортів (загальногромадських, службових та дипломатичних) з 1 квітня цього року безвізового режиму в"їзду до держав "Центральноамериканської четвірки".

Нагадаємо, нещодавно тимчасовий безвізовий режим для громадян України запровадила Хорватія. Він триватиме до 31 жовтня і розрахований на збільшення відвідуваності країни українськими туристами.

Окрім того Україна та Ізраїль наближаються до запровадження безвізового режиму – ізраїльське міністерство закордонних справ вже отримало схвалення на початок переговорів із Києвом від більшості профільних відомств. Вв Ізраїлі впевнені, що безвізовий режим з Україною не лише полегшить родинні та ділові зв"язки між жителями обох країн, а й пожвавить туризм.

Що ж стосєуться країн Європи, то голова комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції, член фракції НУ-НС Борис Тарасюк прогнозує запровадження безвізового режиму України з ЄС до кінця 2011 року. "Разом з депутатами Європарламенту ми погодилися, що кінцевою датою цього процесу, який повинен призвести до запровадження безвізового режиму для українських громадян, має стати 2012 рік", - сказав він.

За матеріалами УНІАН, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Чотири країни Центральної Америки відмінили візи для українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути