середа, 29 квітня 2009 13:06

Україна просить скасувати плату за шенгенські візи

Україна просить скасувати плату за шенгенські візи
Міністерство закордонних справ закликало послів-членів ЄС підтримати ініціативу щодо скасування оплати за шенгенські візи для українських громадян.

З відповідною ініціативою виступив заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлісєєв під час зустрічі з трійкою послів держав-членів ЄС у складі посла головуючої в ЄС Чехії, глави представництва Єврокомісії в Україні та посла Швеції.

Головну увагу було присвячено змістовному наповненню саміту держав-учасниць Східного партнерства, який відбудеться 7 травня у Празі, повідомляє прес-служба МЗС.

Сторони також обговорили сучасний стан візового діалогу Україна-ЄС та перспективи подальшої лібералізації візового режиму.

Посли ЄС привітали позицію президента Віктора Ющенка щодо необхідності збереження безвізового режиму поїздок в Україну для громадян Євросоюзу, оприлюднену ним під час прес-конференції 22 квітня.

Зі свого боку Єлісєєв закликав послів підтримати ініціативу щодо скасування оплати за шенгенські візи для українських громадян.

Відбувся також обмін думками щодо підготовки до відзначення у травні Дня Європи в Україні, в тому числі 16 травня в Києві, передає Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Україна просить скасувати плату за шенгенські візи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути