понеділок, 23 липня 2007 14:15

Україна екстрадує у Росію підозрюваного в розкраданні $800 тис.

Україна має намір екстрадувати громадянина Росії, який розшукується російськими правоохоронними органами за підозрою в розкраданні 800 тис. доларів.

Про це на прес-конференції повідомив керівник робочого апарата Національного центрального бюро Інтерполу в Україні Ростислав Вергеліс.

З його слів, протягом декількох років у Росії розшукувався один з бізнесменів, що злочинним шляхом заволодів 800 тис. доларів.

Раніше цей громадянин працював керівником закритого акціонерного товариства, що підписало договір з іншим підприємством, яке виготовляло двигуни для вертольотів.

Зі слів Вергеліса, договір був виконаний тільки на папері, але фактично громадянин Росії незаконно заволодів зазначеною сумою.

В 2006 році він почав переховуватися на території Німеччини, а на початку липня 2007 року з"явилася інформація, що він перебуває на території України.

Протягом 5 днів після отримання цієї інформації українські правоохоронці затримали його в Києві, і зараз ведеться підготовка до його екстрадиції.

"Ця справа надзвичайно важлива в Росії ... це ще один крок на підтримання з російською міліцією дружніх, нормальних робочих відносин, і ми будемо робити все, від нас залежне, щоб цей громадянин був вчасно виданий російським колегам", - сказав Вергеліс, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Україна екстрадує у Росію підозрюваного в розкраданні $800 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути