середа, 27 лютого 2008 18:25

Україні лишилося виплатити за постачання газу $270 млн

Борг НАК "Нафтогаз України" перед ЗАО "Укргаз-енерго" за поставлений в 2007 році газ не може бути зарахований у вигляді частки НАКа в дивідендах "Укргаз-енерго", заявив Агентству газової інформації (АГІ) Андрій Кнутов - прес-секретар компанії RosukrenergoAG, співвласника "Укргаз-енерго".

За даними НАК, борг складає 1,368 млрд грн., що дорівнює сумі зустрічних вимог "Нафтогаза" до "Укргаз-енерго". Перший віце-прем"єр України Олександр Турчинов пояснив, що цими вимогами є частка НАКа в дивідендах "Укргаз-енерго".

А.Кнутов звернув увагу, що "відповідно до законодавства України, рішення про дивіденди ухвалюється акціонерами компанії на загальних зборах".

"Рішення про розподіл дивідендів між акціонерами ЗАО "Укргаз-енерго" за 2006 рік не ухвалене. Також вважаємо передчасним обговорення розмірів і терміну перерахування дивідендів за 2007 рік. Не завершений аудит української компанії, не було зборів акціонерів і, отже, немає ніякого рішення про виплату грошей", - підкреслив він.

За словами Кнутова, заяви НАК "Нафтогаз України" про погашення частини заборгованості перед "Укргаз-енерго" за рахунок дивідендів 2006-2007 років недопустимі і юридично необгрунтовані. Дана незаконна позиція направлена на затягування процесу виплат всього боргу за природний газ, спожитий в 2007 році. Розмір всієї заборгованості НАК "Нафтогаз України, що залишилася перед ЗАО "Укргаз-енерго" підлягає повній і безумовній виплаті в найкоротші терміни", - сказав представник Rosukrenergo.

"Укргаз-енерго", яке з квітня 2006 року є єдиним на Україні імпортером природного газу, в 2006-2007 роках реалізовувало частину імпортованого ресурсу безпосередньо госхолдінгу і його дочірнім компаніям "Газ України" і "Газ-тепло" для забезпечення паливом підприємства теплоенергетики і бюджетних установ.

Офіційний курс на 27 лютого - 5,05 грн./$1, повідомляє ІНТЕРФАКС.

Зараз ви читаєте новину «Україні лишилося виплатити за постачання газу $270 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути