пʼятниця, 16 травня 2008 11:59

Уго Чавес назвав діяльність Інтерполу клоунадою

Президент Венесуели Уго Чавес відкинув звинувачення в адресу венесуельської влади в підтримці колумбійських бойовиків, передає AFP.

Відповідну заяву для іноземних журналістів Чавес зробив в Каракасі у відповідь на повідомлення Інтерполу про достовірність даних в комп"ютерах бойовиків Революційних збройних сил Колумбії (FARC). Комп"ютери потрапили в розпорядження колумбійської влади в результаті спецоперації на еквадорській базі FARC, організації, яка веде багаторічну боротьбу проти законного уряду країни. Доповідь Інтерпола Чавес назвав безглуздою, а те що відбувається - клоунадою.

Антитерористична спецоперація, в ході якої був убитий один з лідерів організації, Рауль Рейес, і ще 24 бойовики була проведена 1 березня 2008 року. Генеральний секретар Інтерполу Рональд Ноубл 15 травня підтвердив, що зміст трьох комп"ютерів, трьох USB-носіїв і двох зовнішніх жорстких дисків, вилучених колумбійцями з бази FARC, з тих пір не піддавалося змінам. В Інтерполі упевнені, що комп"ютери дійсно належать організації колумбійських бойовиків, проте при цьому від коментарів про те, яка саме інформація там міститься, Ноубл відмовився.

За словами президента Колумбії Альваро Урібе, зміст файлів служить доказом підтримки, FARC, що надається, владою Венесуели і Еквадору. Раніше в березні один з керівників колумбійської поліції заявив, що, згідно даних цих документів, фінансова допомога колумбійським бойовикам з боку Уго Чавеса склала 300 мільйонів доларів. У комп"ютерах також міститься інформація про те, що високопоставлені венесуельські чиновники пропонували представникам FARC допомогу в купівлі зброї.

Відомо, що аналіз змісту файлів Інтерполом ще не проводився. За даними відомства, на комп"ютерах, що належали колумбійським бойовикам, міститься 37872 текстових документа, 210888 фотографій, 10537 мультимедійних файлів, 983 зашифрованих і майже 8 тисяч поштових адрес. Паралельно з Інтерполом аналіз даних комп"ютерів FARC проводять США, що вважають Революційні збройні сили Колумбії терористичною організацією, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Уго Чавес назвав діяльність Інтерполу клоунадою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути