четвер, 11 вересня 2008 09:54

Учені вперше сфотографували окапі (ФОТО)

Ученим з Лондонського зоологічного товариства вперше вдалося отримати фотографії окапі (найближчого родича жирафа) в природному місці існування. Про це повідомляє ВВС News.

Для того, щоб отримати фотографії, учені розставили по території національного парку Вірунга (VirungaNationalPark) в Демократичній республіці Конго спеціальні фотопастки. Аналіз отриманих фотографій показав, що на них відображені, принаймні, три різні особини. Розмір популяції окапі в парку зараз невідома.

Вперше ці тварини були виявлені на початку XX століття. На вигляд окапі нагадують помісь зебри і жирафа. Забарвлення тіла зазвичай темно-коричневе. Задня частина тулуба і ноги розфарбовані в чорно-білу смужку, що нагадує забарвлення зебри. Шия витягнута, як у коня, а язик призначена не тільки для жування, але і для захоплення гілок і листя.

Дослідження цих тварин утруднене через декілька причин. По-перше, окапі украй полохливі і тікають при першій ознаці небезпеки. На початку минулого століття багато європейців навіть не вірили в існування цих тварин, називаючи їх шкури підробками. По-друге, вони мешкають в труднодоступних районах джунглів. А по-третє, вони живуть тільки в Демократичній республіці Конго, де вже багато років йде громадянська війна. Останні спостереження в цьому районі проводилися більше 50 років тому.

Зараз ви читаєте новину «Учені вперше сфотографували окапі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути