четвер, 10 січня 2008 20:06

Учені з"ясували як відновити втрачені спогади

Ізраїльські учені ідентифікували ділянки головного мозку, пов"язані з відновленням спогадів після короткочасної втрати пам"яті. У дослідженні взяли участь 2 групи добровольців, яким за тиждень до експерименту показали короткий фільм і попросили його запам"ятати. Потім першу групу, члени якої добре піддавалися гіпнозу, ввели в стан трансу. Їм було вселено, що вони повинні забути зміст фільму і пригадати його тільки після певного сигналу. Друга група гіпнозу не піддавалася.

Після подачі сигналу учені зафіксували у групи піддослідних, які згадували фільм наново, активність деяких ділянок мозку. У учасників, яких не вводили в стан трансу, ці зони не були активні.

Дослідники вважають, що дані ділянки мозку можуть грати важливу роль в механізмі відновлення забутої інформації. Вони сподіваються, що результати експерименту можуть бути корисні для створення нових методик відновлення пам"яті, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Учені з"ясували як відновити втрачені спогади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути