Ексклюзиви
пʼятниця, 25 січня 2008 15:16

Учені з"ясували, що вітаміни для вагітних корисні для чоловіків

Вітаміни, що приймаються вагітними жінками для зниження риски розвитку природжених захворювань у дитини, ефективно допомагають чоловікам справитися з депресією. Про це заявили учені відразу з декількох країн світу.

У число елементів, необхідних для вагітних жінок, входить фолацин (фолієвая кислота або вітамін В9). Він бере участь в процесі формування нових клітин, еритроцитів і запобігає розвитку анемії у матері та дитини.

Дослідження, проведене японським інститутом охорони здоров"я, показало, що у чоловіків, споживаючих багаті фолацином продукти, ризик виникнення депресії знижується на 50%. До таких же висновків прийшли й учені з Франції.

Третє подібне дослідження було проведене у Фінляндії. Експеримент за участю 2680 чоловіків у віці 42-60 років показав, що у тих, хто не приймає вітамін В9, депресія виникає на 67% частіше, ніж у тих, хто приймає його у великій кількості.

Продовжили наукові дослідження в цій області американці. Вони довели ефективність фолацину в боротьбі з депресією не тільки для чоловіків, але і для жінок.

Єдине, що до цих пір залишається незрозумілим - це яким саме чином фолацин позитивно впливає на організм людини.

Фолієвая кислота у великих кількостях міститься в листових овочах, бобах, цитрусових і в необроблених зернах, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Учені з"ясували, що вітаміни для вагітних корисні для чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути