середа, 15 червня 2011 11:39

Учасники велопробігу "Україна без сиріт" проїдуть 730 км до столиці

11 червня в Маріуполі стартувала вело-акція "Україна без сиріт". 25 сиріт і дітей з прийомних сімей в супроводі дорослих виїхали на спортивних велосипедах з Маріуполя у бік столиці.

"Ми зараз у Запоріжжі, за перший день проїхали 90 км, перші кілометри давалися нелегко: нас зустрів зливовий дощ і град. Завтра плануємо бути в Дніпропетровську на Фестивальному причалі, звідти - до Кременчука, Черкас та Переяслав-Хмельницького. Всі почувають себе нормально, настрій бойовий. У дорозі ночуємо в наметах і готуємо їжу. Нас супроводжує група підтримки, яка займається організацією нічлігу і приготуванням", - розповів 14 червня Gazeta.ua Олег Боравльов, один з дорослих учасників пробігу.

24 червня учасники планують дістатися до Києва і зустрітися там з другою групою, яка виїхала з Заходу України.

Графік західного маршруту: село Доманове - м. Камінь-Каширський - Ковель - Володимир-Волинський - Луцьк - Дубно-Рівне - Новоград-Волинський - Житомир-Київ.

У столиці діти вручать офіційні звернення від альянсу "Україна без сиріт" Президенту, Верховній Раді та Кабінету Міністрів України.

26 червня акція завершиться святковим концертом на Хрещатику. До велотуру може приєднатися будь-яка людина, небайдужа до долі сиріт.

Ідея акції належить відомому борцю з дитячою безпритульністю і засновнику найбільшого в країні дитячого притулку "Республіка Пілігрим" Геннадію Мохненку, який очолив колону.

"Інтернати - це шлях в нікуди, - розповів Gazeta.ua Мохненко, який крім власних трьох дітей виховав 30 приймальних. - Основна ідея проекту - щоб Україна залишилася без сиріт, щоб за кожною дитиною, яка потребує батьків, стояли черги можливих усиновителів" .

Реабілітаційний центр для дітей вулиць "Республіка Пілігрим" відкрився в Маріуполі в 2000 році. З цього часу через його стіни пройшло більше трьох тисяч дітей. Під керівництвом Мохненка при фонді "Пілігрим" організовано три сімейних дитбудинки, один з яких для дітей з ВІЛ-позитивним статусом

Зараз ви читаєте новину «Учасники велопробігу "Україна без сиріт" проїдуть 730 км до столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути