Ексклюзиви
пʼятниця, 26 квітня 2013 20:10

Учасниці Pussy Riot відмовили в достроковому звільненні

Учасниці Pussy Riot відмовили в достроковому звільненні
Надія Толоконникова Фото: @ gruppa_voina

Учасниці Pussy Riot Надії Толоконниковій відмовили в умовно-достроковому звільненні. Про це повідомляє із залу Зубово-Полянського суду Мордовії кореспондент "Lenta.ru".

Очевидці судового засідання відзначили, що перед винесенням рішення суддя Лідія Яковлєва повелася дуже дивно, несподівано заливши зал. "Суддя пішла для прийняття рішення, не провівши дебатів, не надавши останнього слова. Все це - серйозні порушення КПК ", - заявила адвокат Ірина Хрунова, додавши, що бачить таке вперше за 15 років судової практики.

"До 17.40 поведінка судді була майже ідеальною, з дотриманням усіх процесуальних норм. Після перерви о 17.40 - її наче підмінили ", - написав у твіттері чоловік Толоконниковой Петро Верзілов, присутній у залі.

Раніше представник прокуратури виступив проти надання Толоконниковой УДЗ. "З колонії надійшла характеристика, в якій сказано, що вона не заслуговує умовно-дострокового звільнення і потребує подальшого відбування покарання. Даних, які дозволили б засумніватися в об'єктивності адміністрації, немає ", - сказав обвинувач.

Згідно з російським Кримінальним кодексом, засуджений може бути звільнений після відбуття частини покарання, якщо суд визнає, що для його виправлення не потрібна повна ізоляція від суспільства. Для вирішення питання суд запитує характеристику з колонії, де вказується, наскільки добре ув'язнений дотримується правил перебування в місці позбавлення волі. Думки з приводу цього приводу також висловлюють прокурор і адвокати.

Надія Толоконникова в серпні 2012 року була засуджена до двох років позбавлення волі за "панк-молебень" в храмі Христа Спасителя, в ході якого Pussy Riot виконали з амвона фрагмент пісні "Богородиця, Путіна прожени". Ще одна учасниця акції Марія Альохіна також отримала два роки колонії. Катерині Самуцевич - третьої із затриманих учасниць "панк-молебню" - вдалося оскаржити обвинувальний вирок і домогтися для себе умовного терміну.

Зараз ви читаєте новину «Учасниці Pussy Riot відмовили в достроковому звільненні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути