вівторок, 19 жовтня 2021 19:38

У Житомирі посилюють карантинні обмеження

У Житомирі посилюють карантинні обмеження
У Житомирі запровадили обмеження червоної зони. Фото: Reuters

У Житомирі з 23 жовтня запроваджують додаткові обмеження.

Їх ухвалили на позачерговому засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС, передає УНІАН.

"Усі показники свідчать про те, що ми перейдемо у червону зону протягом декількох днів. Для цього ми зібрали таку попереджувальну комісію, щоб бізнес зміг підготуватися до переходу Житомира у червону зону", – сказала перша заступниця міського голови Житомира Світлана Ольшанська.

Директор юридичного департаменту Житомирської міськради Євген Черниш пояснив, що з 23 жовтня роботу продовольчих і непродовольчих ринків, торговельних центрів та сфери послуг дозволять з розрахунку одна людина на 10 кв. м, не більше 50% заповненості торгової площі з дотриманням соціальної дистанції не менше 2 м.

100% працівників ринків обов'язково мають мати сертифікати про вакцинацію або негативні ПЛР-тести, зроблені не пізніше як за 72 год.

Заклади харчування мають мати не більше 50% заповненості з розрахунку не більше, аніж чотири людини за столом на відстані 2 м між столами. Усі працівники мають вакцинуватися чи зробити тест. Заклади зможуть працювати з 06:00 до 23:00.

Усі працівники готелів та хостелів мають вакцинуватися або зробити тест.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівська область завтра може перейти до червоної зони

Школи зможуть працювати лише за умови 100% вакцинації усіх працівників.

"Початкова школа і садочки будуть працювати. Питання постає перед нашими школами, адже умова постанови – вакцинованих 100 відсотків працівників. На превеликий жаль, у нас сьогодні лише два заклади освіти мають 100 відсотків вакцинації, тому є ще час, умовно кажучи, підготуватися. З 23 жовтня у нас оголошені канікули, а далі ми будемо дивитися по ситуації, адже вона стрімко змінюється, практично кожен день", – сказала заступниця міського голови Житомира Марія Місюрова.

Херсонська область першою в Україні потрапила до червоної зони карантину. Суворі обмеження там почали діяти з 15 жовтня. Станом на 19 жовтня в червоній зоні перебувають ще чотири області.

У зоні ризику також Київ. Там уже 70% заповнених місць у лікарнях. Цього достатньо, щоб місцева влада оголосила в місті червону зону.

Зараз ви читаєте новину «У Житомирі посилюють карантинні обмеження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути