вівторок, 19 жовтня 2021 17:05

Львівська область завтра може перейти до червоної зони

Львівська область завтра може перейти до червоної зони
На Львівщині перевищення показників госпіталізації хворих з коронавірусом. Фото: Reuters

У Львівській область другий день поспіль фіксують перевищення показників госпіталізації хворих з коронавірусом та завантаженості ліжок з киснем.

Завтра область може увійти до червоної зони карантину, сказав під час брифінгу директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис.

"Епідситуація на Львівщині залишається напруженою, але контрольованою. Рівень госпіталізації залишається надалі високим. Якщо гранично допустимою нормою є 60 госпіталізацій на 100 тисяч населення, то в нас є далеко за 70. Вже вчора й позавчора ми перетнули позначку в 65 відсотків завантаженості ліжкової мережі з киснем по області. Якщо ми здолаємо цю позначку й сьогодні, то очікуємо на рішення державної комісії ТЕБ і НС про переведення в червону зону", - зазначив Чемерис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотири області цього тижня можуть "почервоніти"

Коефіцієнт допустимої норми виявлення нових інфікованих коронавірусом теж на межі. При нормі 20% цей показник на Львівщині коливається від 18,8% до 19,6%.

Херсонська область першою в Україні потрапила до червоної зони карантину. Суворі обмеження там почали діяти з 15 жовтня. Станом на 19 жовтня в червоній зоні перебувають ще чотири області.

У зоні ризику також Київ. Там уже 70% заповнених місць у лікарнях. Цього достатньо, щоб місцева влада оголосила в місті червону зону.

Зараз ви читаєте новину «Львівська область завтра може перейти до червоної зони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути