Ексклюзиви
субота, 23 листопада 2013 15:58

У жалобній ході пам'яті жертв Голодомору у Києві взяли участь 6 тисяч осіб

У жалобній ході пам'яті жертв Голодомору у Києві взяли участь 6 тисяч осіб
Фото: forum.vgd.ru

Жалобна хода від метро "Арсенальної" підійшла до Національного меморіалу пам'яті жертв голодоморів. У ході взяли участь 6 тисяч осіб. Про це Gazeta.ua повідомила прес-секретар Громадського комітету із вшанування пам'яті жертв Голодомору-геноциду Ярина Ясиневич.

За її словами, багато молоді йшло під національними прапорами, з траурними стрічками. Було декілька прапорів Євросоюзу із траурними стрічками. На чолі колони молоді люди несли 40-метрове зшите полотно із посланнями пам'яті. Їх молодь писала в обласних центрах України для тих, хто вшановуватиме сторіччя геноциду через 20 років.

Раніше Громадський комітет із вшанування пам'яті жертв Голодомору-геноциду звернувся до сільських та селищних громад із тим, щоб вони підготували такі послання пам'яті, які зараз надходять до комітету. З них протягом року буде сформований окремий том національної книги пам'яті.

Наразі розпочинається панахида. На національному меморіалі присутні лідери усіх політичних сил без партійної символіки. Панахиду відправлять ієрархи традиційних українських церков, зокрема, Святійший Патріарх Філарет.

О 16.00 на меморіалі запалає понад 10 тисяч свічок. Громадський комітет закликає українців запалити свічки на вікнах своїх домівок у пам'ять про мільйони вбитих голодом.

Зараз ви читаєте новину «У жалобній ході пам'яті жертв Голодомору у Києві взяли участь 6 тисяч осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути