Ексклюзиви
вівторок, 20 квітня 2010 09:55

У заворушеннях під Бішкеком загинули п"ятеро людей

У заворушеннях під Бішкеком загинули п"ятеро людей
Жертвами заворушень у селі Маєвка, розташованому під Бішкеком, стали п"ятеро людей.

Усі вони померли від вогнепальних поранень, повідомляє у вівторок, 20 квітня, Интерфакс з посиланням на міністерство охорони здоров"я Киргизстану. Різні травми отримали, за останніми даними, 30 осіб.

Заворушення під Бішкеком почалися 19 квітня, коли група з тисячі осіб спробувала захопити землі, що належали селянам, в основному, туркам-месхетинцям. Мешканці села чинили їм опір, після чого натовп загарбників кинувся до Бішкеку, дорогою розбиваючи машини і закидаючи камінням будинки Маєвки.

На межі міста правоохоронним органам столиці вдалося їх зупинити. Однак з настанням темряви загарбники повернулися в селище і продовжили погроми. Незабаром голова тимчасового уряду Роза Отунбаєва заявила, що ситуація в Маєвці взято під контроль. За її словами, співробітники киргизької міліції затримали в селі кілька десятків людей, що брали участь у погромах.

Нагадаємо, 6 квітня, після того, як було затримано практично всіх лідерів опозиції, в Киргизстані почалися масові заворушення. Жертвами зіткнень, що спалахнули 7 квітня, стали близько 80 людей, понад тисячу отримали поранення.

Незабаром опозиція заявила про розпуск парламенту і формування нового уряду на чолі з Розою Отунбаєвою. 15 квітня Курманбек Бакієв склав президентські повноваження і залишив країну.

РИА Новости, Інтнерфакс
Зараз ви читаєте новину «У заворушеннях під Бішкеком загинули п"ятеро людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути