Ексклюзиви
понеділок, 19 квітня 2010 14:03

Бакієв вилетів із Казахстану в невідомому напрямку

Бакієв вилетів із Казахстану в невідомому напрямку
Колишній президент Киргизії Курманбек Бакієв, який після перевороту в республіці перебрався до Казахстану, покинув цю країну. Про його від"їзд заявив представник казахстанського МЗС Аскар Абдрахманов 19 квітня.

За словами Абдрахманова, Бакієв залишив республіку разом із сім"єю. Куди він попрямував, невідомо.

Курманбека Бакієва усунули від влади в результаті перевороту, що стався 7 квітня. Президент залишив Бішкек, де відбувались озброєні зіткнення між повстанцями і співробітниками силових структур, і перебрався на свою "малу батьківщину" - у Джалалабадську область.

У наступні дні Бакієв, який відмовився офіційно подати у відставку, намагався мобілізувати своїх прихильників і стверджував, що покидати країну не збирається. Проте 15 квітня він вилетів до Казахстану і звідти прислав тимчасовому уряду Киргизії заяву про складання президентських повноважень.

Згодом у ЗМІ неодноразово з"являлася інформація, що Бакієв і деякі члени його сім"ї, що перебралися разом з ним у Казахстані, покинули цю країну. Одні джерела повідомила про його від"їзд до Туреччини, інші - до Росії, треті - у Білорусію (в Білорусії Курманбеку Бакієву було запропоновано політичний притулок). Однак ці повідомлення не підтверджувалися.
Lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Бакієв вилетів із Казахстану в невідомому напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути