Ексклюзиви
середа, 07 квітня 2010 19:57

Киргизька опозиція сформувала новий уряд

Киргизька опозиція сформувала новий уряд

Киргизька опозиція сформувала уряд народної довіри, який очолила колишній міністр закордонних справ Роза Отунбаева. Раніше опозиція зажадала від влади складення повноважень. Ці вимоги були висунуті під час переговорів із прем"єр-міністром країни Даніяром Усеновим.

Один з лідерів опозиції, голова партії "Ата-Мекен" Омурбек Текебаєв заявив, що опозиція бере на себе відповідальність за те, що відбувається в Киргизії. За його словами, найближчим часом будуть сформовані народні дружини, які займуться забезпеченням порядку. Він також повідомив, що полковник міліції у відставці Тураті Мадалбеков призначений комендантом Бішкека.

Повідомлялося, що у зв"язку з безладами в Киргизії президент Курманбек Бакієв залишив країну. Однак ця інформація була спростована. Джерело в оточенні глави держави повідомив журналістам, що Бакієв все ще перебуває в обложеному бунтівниками Будинку уряду.

Антиурядові акції в Киргизії почалися 6 квітня в місті Талас. Пізніше вони переросли у заворушення. У середу, 7 квітня, масові заворушення почалися в Бішкеку. За останніми даними штабу при міністерстві охорони здоров"я Киргизії, в результаті безладів загинули 40 людей, ще 400 людей отримали поранення.

Повідомлялося, що опозиціонери намагалися зайняти будинок уряду країни, однак співробітникам правоохоронних органів вдалося запобігти захопленню. Також відзначалося, що для нового штурму бунтівники підігнали до Білого дому БТР.

Також учасники антиурядових акцій розграбували парламент і кілька будинків, що належать сім"ї Курманбека Бакієва. Була зроблена спроба захоплення будівлі Державної служби національної безпеки. Лідери опозиції вже закликали своїх прихильників піти з вулиць.

Gazeta.ua за матеріалами АКИpress, Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Киргизька опозиція сформувала новий уряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

117

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути