Ексклюзиви
середа, 07 квітня 2010 16:20

У Киргизії вбили 17 осіб, голова МВС у дуже важкому стані (ФОТО)

У Бішкеку під час заворушень загинули вже 17 осіб, поранені 142, повідомляє агентство "Кабар" з посиланням на дані міністерства охорони здоров"я за станом на 17.40 місцевого часу. Загиблі в основному померли від вогнепальних поранень.

Також у "вкрай важкому стані" знаходиться голова МВС Молдомус Конгантіев. Ряд ЗМІ розповсюдив інформацію, що його вбили мітингуючі, однак пізніше МВС країни спростувало цю інформацію.

"Ця інформація вигадана, помилкова", - сказав начальник прес-служби міністерства Рахматілло Ахмедов.

До цього стало відомо, що міністр внутрішніх справ був захоплений бунтівниками в заручники. За інформацією "Фергани.Ру", голова МВС перебував в УВС Таласської області, коли прихильники опозиції взяли будівлю штурмом. За неофіційною інформацією, міністр був побитий нападниками.

Акції протесту почалися в Таласі (обласному центрі на півночі Киргизії) 6 квітня і невдовзі переросли у заворушення. На наступний день заворушення перекинулися на столицю і деякі інші міста. Президент Киргизії Курманбек Бакієв ввів в країні надзвичайний стан, посилена охорона кордонів.

У середині дня стало відомо про захоплення протестуючими державного телеканалу КТР. Потім КТР відновив мовлення, по ньому стали виступати представники опозиції та правозахисники з інформацією про ситуацію в країні.

До теперішнього часу правоохоронні органи відпустили більшу частину лідерів опозиції. Найближчим часом вони зустрінуться із прем"єр-міністром Киргизії Даніяр Усеновим. На переговорах також будуть присутні керівники силових структур країни і генпрокурор. На цій зустрічі опозиціонери вимагатимуть припинення стрільби.

Gazeta.ua за матеріалами Lenta.ru, РИА-Новости, http://morrire.livejournal.com/

Зараз ви читаєте новину «У Киргизії вбили 17 осіб, голова МВС у дуже важкому стані (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути