Ексклюзиви
понеділок, 19 квітня 2010 20:19

У Бішкеку продовжуються погроми

У Бішкеку продовжуються погроми
Під час погромів, що почалися сьогодні вранці у північній околиці Бішкека, постраждали вже десять людей.

До лікувальних установ Бішкека з місця подій були евакуйовані шестеро людей,  один з них - у стані клінічної смерті. Ще четверо поранених від госпіталізації відмовилися.

Водночас очевидці повідомляють, що в даний момент мешканцям села Маївка, розташованому біля столиці, вдалося витіснити погромників до околиці села. "Міліції тут немає. Одні мешканці, які захищають свої будинки. Самозагарбники намагаються розбігтися по темних вулицях села, але ми їх відтісняємо. Дуже потрібна допомога правоохоронних органів", - повідомив по телефону один селянин.

Агентство 24.kg повідомило, що під час сьогоднішніх заворушень загинула одна людина, ще шестеро отримали вогнепальні поранення.

За даними агентства АКІpress, по одній з вулиць на великій швидкості проїхали чотири армійські вантажівки з кулеметниками в супроводі двох автомашин ДАІ. Повідомляється, що на патрулювання до села виїхали близько 600 співробітників міліції за підтримки БТР.

Нагадаємо, вранці на полях, які належать селянам-пайовикам у селах Маївка і Ленінське, що поблизу Бішкеку, спалахнув конфлікт із загарбниками земель, які вторглися на засіяні наділи і почали ділити землю під приватне будівництво. Отримавши відсіч від селян, в основному етнічних турків, натовп загарбників кинулася до Бішкеку, по дорозі розбиваючи машини і закидаючи камінням у будинки Маївки.
У межах міста правоохоронним органам столиці вдалося їх зупинити. Однак з настанням темряви загарбники повернулися в селище і продовжили погроми.

Нагадаємо, 6 квітня, після того як були затримані практично всі лідери опозиції, в Киргизстані почалися масові заворушення. Жертвами зіткнень стали близько 80 людей, більше тисячі отримали поранення.

Незабаром опозиція заявила про розпуск парламенту і формування нового уряду на чолі з Розою Отунбаевою. 15 квітня Курманбек Бакієв склав президентські повноваження і покинув країну.
РИА Новости
Зараз ви читаєте новину «У Бішкеку продовжуються погроми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути