понеділок, 12 квітня 2010 09:29

Президент Киргизстану запросив у країну миротворців ООН

Президент Киргизстану запросив у країну миротворців ООН

Президент Киргизстану Курманбек Бакієв пропонує ввести в країну миротворчі сили ООН для того, щоб не допустити повторення бішкекських подій, де під час масових заворушень загинули десятки людей і сотні були поранені.

"Міліція паралізована, Міноборони - так собі, тому, не дай Бог, якщо ще якийсь осередок підніметься, своїми силами не зупинити, тому сьогодні треба, щоб у Киргизстан було введено миротворчі сили ООН", - заявив Бакієв.

Крім того, він запропонував для розслідування подій 7 квітня в Бішкеку створити міжнародну незалежну комісію. "Якщо міжнародна незалежна комісія, яка проведе повне розслідування, скаже у своєму висновку, що "пане президенте, - це ваша провина", я готовий нести повну відповідальність перед своїм народом", - заявив президент Киргизстану.

Бакієв після від"їзду з Бішкека перебуває у своєму родинному селі Тейіт на півдні країни, де зустрічається зі своїми прихильниками. Над будинком президента майорить киргизький прапор.

Нагадаємо, за останніми даними, в ході безладів у Киргизстані загинули 79 людей, декілька сотень отримали поранення. Опозиція заявила про розпуск парламенту і формування нового уряду на чолі з Розою Отунбаєвою.

РИА Новости, NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Президент Киргизстану запросив у країну миротворців ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути