Ексклюзиви
середа, 05 травня 2021 17:12

У заробітчан і туристів будуть проблеми - як українцям жити без Covid-паспортів

У заробітчан і туристів будуть проблеми - як українцям жити без Covid-паспортів
Україна стане експериментальним майданчиком, каже експерт. Фото: pixabay.com

Із другої половини червня в країнах Європейського Союзу планують ввести паспорти вакцинації.

Це стане проблемою для українських заробітчан та туристів, які не зможуть виїхати за кордон, розповів Gazeta.ua політолог Олексій Голобуцький.

"Ми провалюємо все, що тільки можна. Хто зробить щеплення нормальною вакциною, зареєстрованою в Європі, зможуть якось подорожувати. Ті, хто робив вакцинацію китайською, наприклад, матимуть серйозні проблеми з виїздом за кордон. Але українців більше турбує проблема виживання, підвищення тарифів та цін, а не закриті кордони", - каже експерт.

За його словами, люди знайдуть спосіб для того, аби виїхати. А відпочити українці можуть не тільки в Європі.

"Це проблема для заробітчан. Однак я думаю, що Європа зможе вирішити це питання, адже там потребують наших робочих рук. Наприклад, Польща, Чехія зможуть вигадати схему, щоб змогли працівники до них потрапити. Європа встановлює червону лінію, яку ми будемо переходити. А щодо туристів, то для них дорога буде закритою. Однак, якщо український турист важливий для європейців, то також зможуть знайти спосіб. Але точно ми будемо до кінця року знаходитись у певній резервації, поки у нас не буде вакцинована критична маса громадян", - каже Голобуцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Купити Covid-паспорт в Україні буде не складно. Процвітатиме "комерція" – ексміністр

Для нелегальних заробітчан виїхати буде важче, однак також можливо.

"Безвіз не діє вже другий рік. Це буде важко виправити. По-перше, більше половини українців не хочуть вакцинуватися. У нас понижене сприйняття людського життя. По-друге, влада не може створити якісну логістику, щоб щеплення робила більша кількість людей. Закриті кордони викличуть занепокоєння, але це не найбільша проблема, яка турбує громадян", - зазначив політолог.

Він стверджує, що Україна стане експериментальним майданчиком.

"За нами будуть спостерігати. Адже у нашій країні дуже мала кількість вакцинованих буде до кінця року навіть. Порівнюватимуть цифри захворюваності та смертності з європейськими країнами", - пояснив Голобуцький.

У квітні країни Євросоюзу погодили технічні специфікації цифрового зеленого сертифіката вакцинації. Євросоюз розділив країни на три групи, де почергово впроваджуватимуть паспорти вакцинації відповідно до їх технічних можливостей.

Зараз ви читаєте новину «У заробітчан і туристів будуть проблеми - як українцям жити без Covid-паспортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути