понеділок, 21 квітня 2008 10:04

У водах Сомалі пірати захопили іспанське судно

Сомалійські пірати в неділю захопили іспанське риболовецьке судно, на борту якого знаходився екіпаж з 26 людей, повідомляє AFP з посиланням на МЗС Іспанії.

Пірати напали на траулер "Плайя де Бакійо" в той момент, коли судно знаходилося в 400 кілометрах від узбережжя Сомалі. За попередніми даними, судно слідує в один з портів Сомалі, повідомили представники МЗС Іспанії, не почавши уточнювати інші подробиці.

На борту захопленого судна знаходяться 13 громадян Іспанії. Національність ще 13 членів екіпажа "Плайя де Бакійо" поки не повідомляється.

Іспанське судно зазнало нападу піратів в тому ж районі, де 4 квітня була захоплена французька круїзна яхта "Ле Понан", на борту якої знаходився екіпаж з 32 людей. 11 квітня після виплати викупу пірати відпустили яхту. Шість піратів було захоплено французьким спецназом, що брав участь в операції по звільненню яхти. За неофіційними даними, частину викупу вдалося повернути, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У водах Сомалі пірати захопили іспанське судно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути